SRK Rika - Aktivni od 2015. godine

Okuplja nas ljubav prema prirodi i sportu

U našem klubu nama su najvažniji naši članovi

Sportsko rekreacijski klub Rika udružuje sportaše, rekreativce i entuzijaste s područja Kastva, Kvarnera, ali i ostalih dijelova Hrvatske s ciljem promicanja, razvijanja i unapređenja sporta na otvorenom, prvenstveno trail, planinskog i cestovnog trčanja, trekkinga te srodnih aktivnosti, biciklizma i plivanja.

Klub aktivno djeluje od 2015. godine. Kroz svoje aktivnosti klub nastoji istaknuti važnost brige o očuvanju i održavanju okoliša, kao i promicanje zdravog načina života.

Prvotna ideja osnivanja je bila okupiti trkače koji bi zajedno trčali i družili se. Klub je tada brojio 20 članova. U ove tri godine, izrasli smo u pravi mali klub sa sedamdesetak članova raznih dobnih kategorija u oba spola. Imamo tri uspješna projekta koja rastu iz godine u godinu – Kastafski kros, Drenova trail i Noćne Rike.

Sudjelujemo u humanitarnim akcijama, kao organizatori, suorganizatori, ali i volonteri.

Naši članovi postižu zavidne rezultate kako u trail i cestovnom trčanju, tako u biciklizmu i plivanju. Među našim članovim se nalaze predstavnici hrvatske trail running reprezentacije.

Najviše smo ponosni na naše najmlađe članove kluba i rezultate koje ostvaruju.

U našem klubu najvažniji su članovi. Zajedno smišljamo treninge i predlažemo nove i zanimljive rute, organiziramo edukativna predavanja, team buildinge kroz različite aktivnosti i druženja, na koje pozivamo i sve ostale sportaše i rekreativce koji nisu naši članovi, a vole se družiti s nama, objavljujemo zanimljive i živopisne izvještaje naših članova s raznih utrka i ono najvažnije, uvažavamo njihove prijedloge i sugestije.

Za kraj, ono što bi istaknuli da nas izdvaja od drugih klubova je upravo naš prepoznatljivi vedar duh i pozitivnost koju širimo.

Traži. Nađi. Uživaj u ljepoti.

Priključi se Rikačima

Prema Škorpovcu se polako spušta noć, polako se spuštam i ja, prolazim konje i krave. Jednu ponosno tjeram sa staze, a druga me gleda preko ramena, puhne kroz nos i jako je velika pa je zaobilazim. Ja se inače od svih životinja u šumi najviše bojim krava. Velike su, imaju velike glave i rogove i uvijek žvaču dok bulje u mene.

Sanja Mladenović

Rikačica, pobjednica 100 milja Velebita

Emocije prije utrke su čudne. Tromjesečne pripreme su ostavile traga, svi imamo osjećaj da je maraton iza nas, nakon toliko pretrčanih kilometara. Dva dana na velikoj hladnoći i kiši razgledavamo grad, te mi kroz glavu prolazi, ma tko bi me natjerao da trčim sada po ovom vremenu. U subotu na startu je sve bolje izgledalo, pojavilo se i sunce.

Višnja Ćoso Zugan

Rikačica, prije beogradskog maratona