U sklopu „Dana Drenove“, 14. srpnja 2018. održan je „3. Drenova trail“. Od malog i skromnog eventa, članovi kluba su se potrudili da preraste u pravu atrakciju.

Trkači su uživali u predivnoj stazi dugoj 10-ak km s 400m uspona, koja prolazi kroz hladovinu drenovske šume, Veli vrh, Katarinu, Pulac i Pašac. Na dijelovima se pružaju vidici na kanjon Rječine, grad Grobnik, Kvarnerski zaljev, otoke Krk i Cres, te Učku, koji ujedno daju posebnu čar ovom trailu.

Potencijal ove utrke su prepoznali brojni sponzori kojima se ovim putem zahvaljujemo. Zbog njihove podrške, 3.Drenova trail je prikupio velike simpatije i pohvale svih prisutnih sudionika.

Jedna od važnosti ove utrke je bila staviti naglasak na zaštitu okoliša. Vrijedne ruke članova kluba su aktivno sudjelovale u čišćenju staze. Nažalost, svjedočili su ljudskoj gluposti i nemaru prema prirodi. Zato nam je u pomoć uskočio naš sponzor ADRIA CALIX d.o.o. koji nam je svojom donacijom papirnatih čaša na okrijepi i cilju omogućio da istaknemo koliko je važna briga o okolišu. U promociji naše utrke pomogao nam je i Kanal Ri koji nas je pozvao kao goste u mozaičnoj emisiji „Planet Ri“.

Od 122 prijavljena sudionika, na utrci ih je prisustvovalo 91. Start je bio u 10 sati na Cvetkovom trgu na Drenovi, uz simboličnu kotizaciju od 25,00 kn. Za atraktivni izgled starta/cilja su se pobrinuli Ad natura Sport, Kvarner Trails, Miryam Baloni, Izrada Reklama Pruša i dva sponzora koja su željela ostati anonimna. Prije samog starta, pripremili smo iznenađenje za naše sudionike utrke. Uz glazbenu podlogu 90’ih, FS Devet i njihova divna Petra Vunić su održali grupno razgibavanje i istezanje naših trkačica i trkača. Fotografi Andrej Hromin i Robert Trmošljanin, članovi Studia Logos, popratili su cijeli event uz preko 1000 fotografija, kako sa starta/cilja, tako i sa staze.
Trkači su uspješno završili utrku u predviđenom time limitu od 2h.
Dok smo čekali proglašenje najbržih u ženskoj i muškoj kategoriji, naši sponzori su se pobrinuli da sudionici utrke ne ostanu gladni. Brasserie As se pobrinuo za fantastični catering, pripremivši dva menija – mesni i vege. PIK Rijeka je oduševio nepca svih prisutnih svojim slanim kiflicama, kao i Pekara Dren koja se pobrinula da se svi zaslade krafnama. Uz lubenice, banane i naranče, sudionici su se mogli osvježiti uz izotonična pića i vodu koju nam je osigurala Costella d.o.o., jedan od službenih sponzora NK Rijeke.
Nakon bogate trpeze, uslijedilo je proglašenje pobjednika.
Prva tri mjesta u ženskoj kategoriji pripala su – 1. mjesto Iva Smojver Tomić, 2. mjesto Suzana Alberini i 3. mjesto Sanja Mladenović.
Prva 3 mjesta u muškoj kategoriji pripala su – 1. mjesto Pavle Kruljac, 2. mjesto Marin Mandekić i 3. mjesto David Marot.

Za glavne nagrade u muškoj i ženskoj kategoriji pobrinuli su se Nikola Zidarić i njegova Komarija – ekstra djevičanska maslinova ulja s predivnim poklon paketima, Konoba Ive, Nono Frane, Pizzeria Maslina Rijeka i Cvjećarna “Dado” koja je osigurala divne bukete za naše trkačice. Edis Botić je zaslužan za postolje diploma koje su bile uručene najbržim trkačicama i trkačima, zajedno s medaljama i knjigama koje je osigurao MO Drenova. Da bismo se uopće mogli oglašavati putem medija, pobrinuli su se Igor Verbnjak svojim grafičkim dizajnom, kao i tiskarski obrt Mediagraf, koji je njegov dizajn pretočio u plakate, zahvalnice i diplome.
Nakon proglašenja pobjednika, uslijedila je tombola za sve sudionike utrke, za čije bogate nagrade su se također pobrinuli naši sponzori. Zahvaljujemo se FS Devet, HOP Shop, BAYWASH – Rijeka, Studio Bliss, Iron Gym, Automatska Autopraonica i Self Service Kantrida, Cacao, Beauty Studio Dona, Auto Damir, Tor.P.Edo, Mesnica Duka i CoreFit – terapija pokretom.
Druženje smo zaokružili u Bazzara espresso – Dominus Rijeka, gdje smo nazdravili uz pivu po promo cijenama.
Zahvaljujemo se još jednom svim sponzorima, trkačicama, trkačima i prijateljima našeg kluba koji su prepoznali dobar duh i pozitivnu energiju Rike, te svojim prisustvom uveličali i podržali još jedno izdanje „Drenova traila“.

Vidimo se na 4. izdanju „Drenova traila“, gdje će kao i uvijek biti naglasak stavljen na divno druženje SRK Rike i prijatelja 🙂

Anita Šola, direktorica utrke