Na red je došla 10. Noćna Rika, posljednja u ovoj sezoni, koja će ići u sklopu „Dana javnog zdravstva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ“.

Manifestacija obilježavanja Svjetskog dana zdravlja počinje 1. travnja i traje do 6. travnja, i službeno će biti zatvorena s Noćnom Rikom u Jušićima. Svim našim trkačima omogućiti ćemo mjerenje tlaka i šećera u krvi. Dijelit ćemo promotivne materijale i Narodni zdravstveni list, koji je tematski vezan upravo za obilježavanje Svjetskog dana zdravlja.

Kao i svaki put do sad, i ova posljednja Noćna Rika će biti humanitarnog karaktera i sva skupljena sredstva ići će za liječenje Mile Rončević.
Podsjećamo vas da svoje donacije možete i dalje uplaćivati na broj računa HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”.
Naziv banke: Banka Kovanica d.d. Rijeka.
Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Okupljamo se 6. travnja (subota) u društvenom domu Jušići od 19:00h! Predviđeni početak treninga bit će u 20:00h.

45°22’41.0″N 14°19’16.3″E
Pešćinica ul., 51213, Jušići

Sanja Begić vam je pripremila kombinaciju makadama, singlića i cca. 500 m asfalta. Staza je lagana i trčljiva, duga oko 7,5 km sa 147 m uspona. Započinje i završava singlićem koji nije zahtjevan. Ostatak staze je makadam, a na šestom kilometru očekuje vas 500 m asfalta. Staza počinje u Jušićima na dječjem igralištu. Između kuća ulazi u šumu do mjesta Brajani, gdje izlazi kratko na asfalt (20 m) i desno nastavlja kratkim singlićem koji se spaja na makadam s laganim usponom. Ispod Stanića skreće lijevo prema mjestu Principi. U Principima izlazi na asfalt (500m) kojim se trči do raskrsnice i ulaza u zadnju dionicu travnatog singlića koji vas vodi do našeg poznatog čarobnog napitka.

Nakon zadnjeg treninga slijedi druženje u Domu gdje ćemo se oprostiti s Noćnim Rikama za ovu sezonu.

Nadamo se da ste primijetili logo Noćne Rike u coveru događaja, čiji je autor naš član Igor Verbnjak. Ovo će ujedno biti zaštitni znak Noćnih Rika u sljedećoj sezoni.

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju, da obilježimo Svjetski dan zdravlja, skupimo donaciju za našu Milu i oprostimo uz čarobni napitak i pjesmu.

Vidimo se! 💙