Sportsko rekreacijski klub Rika udružuje sportaše, rekreativce i entuzijaste s područja Kastva, Kvarnera, ali i ostalih dijelova Hrvatske s ciljem promicanja, razvijanja i unapređenja sporta na otvorenom, prvenstveno trail, planinskog i cestovnog trčanja, trekkinga te srodnih aktivnosti, biciklizma i plivanja.

Klub aktivno djeluje od 2015. godine. Kroz svoje aktivnosti klub nastoji istaknuti važnost brige o očuvanju i održavanju okoliša, kao i promicanje zdravog načina života.

Prvotna ideja osnivanja je bila okupiti trkače koji bi zajedno trčali i družili se. Klub je tada brojio 20 članova. U ove tri godine, izrasli smo u pravi mali klub sa sedamdesetak članova raznih dobnih kategorija u oba spola. Imamo tri uspješna projekta koja rastu iz godine u godinu – Kastafski kros, Drenova trail i Noćne Rike.

Sudjelujemo u humanitarnim akcijama, kao organizatori, suorganizatori, ali i volonteri.

Naši članovi postižu zavidne rezultate kako u trail i cestovnom trčanju, tako u biciklizmu i plivanju. Među našim članovim se nalaze predstavnici hrvatske trail running reprezentacije.

Najviše smo ponosni na naše najmlađe članove kluba i rezultate koje ostvaruju.

U našem klubu najvažniji su članovi. Zajedno smišljamo treninge i predlažemo nove i zanimljive rute, organiziramo edukativna predavanja, team buildinge kroz različite aktivnosti i druženja, na koje pozivamo i sve ostale sportaše i rekreativce koji nisu naši članovi, a vole se družiti s nama, objavljujemo zanimljive i živopisne izvještaje naših članova s raznih utrka i ono najvažnije, uvažavamo njihove prijedloge i sugestije.

Za kraj, ono što bi istaknuli da nas izdvaja od drugih klubova je upravo naš prepoznatljivi vedar duh i pozitivnost koju širimo. 💙